Στου στίχου…τα γυρίσματα, Γιώργη Ι. Δερμιτζάκη

Η αλήθεια είναι ό,τι ανυπομονούσα να πάρω στα χέρια μου το νέο αυτό βιβλίο του δευτερότοκου γιου του Δερμιτζογιάννη, του Γιώργη Δερμιτζάκη ή Δερμιτζογιώργη. Η χαρά μου μεγάλη μόλις μου το δώρισε ο ίδιος ο συγγραφέας!

20150830_114356

Το βιβλίο είναι καλά δομημένο και σε προδιαθέτει να το διαβάσεις. Έτσι κι αλλιώς η θεματολογία, παρακινεί από μόνη της τον αναγνώστη  να το διαβάσει από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό έκανα κι εγώ!

Περιλαμβάνει άπαντα τα άρθρα – αφιερώσεις που γράφτηκαν κατά καιρούς στο παρελθόν από επώνυμους και ανώνυμους, φίλους του Δερμιτζογιάννη. Επίσης υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από την οικογενειακή και καλλιτεχνική ζωή του. Αξιομνημόνευτο είναι ό,τι η πρώτη αυτή έκδοση είναι συλλεκτική όχι μόνο γιατί βγήκε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων (100) αλλά και για τον λόγο ότι είναι χειροποίητο από τον ίδιο τον συγγραφέα!

20150829_144327

Επίσης στα θετικά του βιβλίου είναι οι μικρές διαστάσεις του, το οποίο το καθιστούν εύκολο στην μεταφορά, καθώς και τα 3 CDs που το συνοδεύουν. Στην καινούρια έκδοση αναμένεται να συμπεριληφθεί και ένα dvd με σπάνια βίντεο.

20150829_144214

Εκτός από το παρόν βιβλίο, υπάρχουν άλλα τέσσερα που έχει γράψει ο ίδιος ο Δερμιτζογιάννης, τα οποία περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον μαντινιάδες του. Αν είναι κάποιος τυχερός μπορεί να βρει κάποια εναπομείναντα από τα δυο τελευταία (“ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ” και “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ” έτη εκδόσεως 1968 και 1979 αντίστοιχα).

Συγγραφέας: Γιώργης Ι. Δερμιτζάκης

Εκδότης Ά έκδοσης: Γιώργης Ι. Δερμιτζάκης

Σελίδες: 196

Διαστάσεις:

Σητεία, 2014

Τιμητική εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση βιβλίου «Στου στίχου τα γυρίσματα» – 18 Αυγ.2015